در مدرسه تابستانی بین‌المللی پژوهشگاه رویان ارائه می‌شود روش‌های تولید جنین‌های آزمایشگاهی و تجاری‌

 

مدرسه تابستانی بین‌المللی پژوهشگاه رویان

دبیر علمی هفتمین مدرسه تابستانی بین‌المللی پژوهشگاه رویان با بیان این که این مدرسه با حضور اساتید بین‌المللی و ایرانی و دانشجویان علاقه‌مند فعالیت خود را آغاز کرده است، گفت: در این مدرسه به ارائه روش‌های مختلف تولید جنین‌های آزمایشگاهی و تجاری‌سازی سلول‌های بنیادی پرداخته می‌شود.

دکتر ساره رجبی با بیان این‌که این مدرسه تابستانی از دوم مردادماه در سالن همایش‌های پژوهشگاه رویان آغاز به کار کرده و تا 7 مرداد ادامه دارد، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین اهداف برگزاری مدرسه تابستانی رویان، آشنایی دانشجویان و پژوهشگران با علوم نوین سلول‌های بنیادی و کاربردهای مختلف آن در حوزه پزشکی و درمان است. بدیهی است این اولین گام به منظور آماده‌سازی ذهن‌های جوان و خلاق جهت ورود به حیطه پژوهش بوده که منتهی به پیشرفت علوم سلول‌های بنیادی شده و به یقین آینده پزشکی و درمان فردا را رقم خواهد زد.

وی ادامه داد: از سوی دیگر، مدرسه تابستانی محیطی مناسب و جذاب را جهت آشنایی دانشجویان رشته‌های مختلف (زیست‌شناسی، مهندسی، پزشکی، داروسازی) با کاربردهای گوناگون علوم بین رشته‌ای فراهم می‌آورد. مدرسه تابستانی رویان با ارائه چشم‌اندازی از علم نوین سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، نوید دوره‌ای جذاب و مملو از آموزه‌های جدید را به شرکت‌کنندگان خود می‌دهد. بنابراین این مدرسه می‌تواند سبب ایجاد انگیزه و کشف استعدادهای نهفته در بین جوانان کشور شده و کمک شایانی به ورود افراد مستعد و علاقه‌مند به حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی کند و سبب اعتلای سطح علمی و درمانی کشور در این زمینه شود.

رجبی، اهداف اصلی برگزاری این مدرسه را ایجاد ارتباط و شکل‌گیری همکاری‌های علمی بین استادان داخلی و خارجی و دانشجویان در زمینه علوم بین رشته‌ای، آموزش دانشجویان در ارتباط با تفکر بین رشته‌ای، کمک به دانشجویان در یادگیری بهتر مفاهیم مرتبط با این علوم و افزایش دانش و تجربه‌های آنها و آموزش جدیدترین و پیشرفته‌ترین تکنیکهای آزمایشگاهی موجود در کشور به دانشجویان دانست و اضافه کرد: هفتمین مدرسه تابستانی با شعار «علوم بین رشته‌ای برای پزشکی فردا» (Interdisciplinary Science for Tomorrow’s Medicine) در طی شش روز از دوم مردادماه در سالن همایش‌های پژوهشگاه رویان فعالیت خود را آغاز کرده است.

عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان تصریح کرد: امسال حدود 330 نفر شرکت‌کننده در هفتمین دوره مدرسه تابستانی حضور دارند. در این دوره با رویکرد علوم بین رشته‌ای در پزشکی فردا سخنرانان مدعو از آلمان، آمریکا و سنگاپور در زمینه مهندسی بافت، سرطان و مدل بیماری‌های عصبی و کبدی حضور خواهند داشت. همچنین مدعوین داخلی به ارائه روش‌های مختلف تولید جنین‌های آزمایشگاهی و تجاری‌سازی سلول‌های بنیادی خواهند پرداخت.

وی در ادامه گفت: موضوعاتی که در این مدرسه طی ورک‌شاپ‌هایی مطرح و آموزش داده می‌شود، در راستای فعالیت و تجربه اساتیدی است که از آنها دعوت به عمل آمده است. همچنین در پایان این دوره جوایزی به سه نفر از بهترین بینندگانی که به همه سخنرانی‌ها گوش کرده‌ و به پرسش‌های مطرح شده از سوی سخنرانان پاسخ درست داده‌اند، اعطا می‌شود.

دبیر علمی هفتمین مدرسه تابستانی در پایان اضافه کرد: در این مدرسه از دانش‌آموزان نخبه مدارس «فرزانگان» و «حلی» که در المپیاد خوارزمی مقام آورده‌اند، برای حضور و سخنرانی دعوت به عمل آمده است. در واقع هدف ما نشان دادن این موضوع است که برای آموزش مطالعه بایولوژی و فعالیت‌های انجام شده در زمینه سلول‌های بنیادی به مدارس نیز ورود کرده‌ایم و پژوهشگاه رویان به عنوان اولین و بزرگترین مرکزی که بر روی سلول‌های بنیادی مطالعه می‌کند، از پروژه‌های دانش‌آموزی در این حوزه نیز حمایت خواهد کرد. 

به گزارش ایسنا، پژوهشگاه رویان با برگزاری شش دوره مدرسه تابستانی طی سالیان گذشته توانسته است توجه زیادی از مخاطبان را در رشته‌های زیست‌شناسی، پزشکی و مهندسی جلب کند. مدارس تابستانی از سال 2010 با حضور استادان مدعو خارجی و داخلی در پژوهشگاه رویان هر ساله برگزار می‌شود. در طی شش دوره مدرسه تابستانی در مجموع 2028  نفر شرکت کننده در مقاطع و رشته‌های مختلف تحصیلی و 85 سخنران مدعو داخلی و خارجی حضور داشته‌اند.

اولین دوره مدرسه تابستانی در سال 2010 با حضور 200 شرکت کننده و هفت سخنران داخلی و دو سخنران خارجی (از کشورهای هلند و انگلستان)، دومین دوره مدرسه تابستانی در سال 2011 با حضور 287 شرکت کننده و 10 سخنران داخلی و پنج سخنران خارجی (از کشورهای استرالیا، انگلیس و سنگاپور)، سومین دوره مدرسه تابستانی در سال 2012 با حضور 417 شرکت کننده و 16 سخنران داخلی و سه سخنران خارجی (از کشورهای آمریکا و آلمان)، چهارمین دوره مدرسه تابستانی در سال 2013 با حضور 327 شرکت کننده و 14 سخنران داخلی و سه سخنران خارجی (از کشورهای انگلیس، بلژیک و ایتالیا)، پنجمین دوره مدرسه تابستانی در سال 2014 با حضور 347 شرکت کننده و 13 سخنران داخلی و دو سخنران خارجی (از کشورهای بلژیک، آلمان و اسپانیا) و همچنین ششمین دوره مدرسه تابستانی با حضور 450 نفر شرکت کننده داخلی و خارجی، پنج سخنران خارجی و 10 سخنران داخلی در سال 2015 برگزار شد.

به گزارش ایسنا، سخنرانان این دوره از مدرسه تابستانی را دکتر صمد احدیان که در دوره پسادکتری در دانشگاه تورنتو مشغول به فعالیت است، دکتر Volker Kroehne که به عنوان پژوهشگر پسادکتری در دانشگاه Dresden آلمان در زمینه بررسی ترمیم ضایعات مغزی مشغول به انجام تحقیق است، دکتر امیر رضا عارف که در موسسه سرطان Dana-Farber امریکا در زمینه کشت سلول‌های سرطانی در میکروفلوئیدیک سیستم مشغول به فعالیت است و دکتر فرح تسنیم که به عنوان پژوهشگر پسادکتری در زمینه مهندسی بافت کبد و کلیه در دانشگاه ملی سنگاپور مشغول به فعالیت است، تشکیل می‌دهند.





تاريخ : یک شنبه 3 مرداد 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |